RiverFlower

Krönikor från ett annat hörn av hjärnan

Tack för musiken Avicii

Kategori: Allmänt, Musik

När en människa är född samma år som mig själv går bort, så känns det väldigt märkligt. Dessa personer bör ju egentligen inte höra hemma i en dödsannons på familjesidorna i tidningen. Den senaste 89:an jag hört har vandrat mot landet bortom bergen är ingen mindre än Tim Bergling mer känd som den framgångsrike musikproducenten och dj:n Avicii.
Som musikintresserad person så har jag inte undgått att bli påverkad av det han skapade. I början av 2010-talet dök det upp flera dj:s som det skrevs och pratades om, helt plötsligt var det dom som stod i centrum. Enligt mig just då så var det ingen direkt skillnad på deras musik och den mainstream musik som spelades i radion.
Men så hörde jag en låt som helt klart stod ut från det framväxande träsk av house-låtar, Det var "Wake me up" med Avicii. Den låten gjorde mig nyfiken på inte bara den person som skrivit den, utan även andra nya låtar i samma genre och inte bara nödvändigtsvis dj:s. Innan så lyssnade man bara på äldre musik, allt från klassisk musik fram till 1980-talet. Tack vare Avicii så kunnde jag dra gränsen längre och även inkludera 1990-talet och vidare, och den gränsen forsätter att dras in i framtidens musik och uttryck. Det hade inte varit möjligt om inte Avicii hade "väckt upp mig"
 
Tack för all musik, du gav mig hopp om att ny musik kan vara helt underbar. Vila i frid Tim