RiverFlower

Krönikor från ett annat hörn av hjärnan

Socialdemokraternas fall : Inte så konstigt

Kategori: Allmänt, Politik

Det är inte bara debatten mellan Jimmie Åkesson och statsminister Stefan Löfven och de konstiga besluten Socialdemokraterna har tagit de senaste fyra åren som jag tänkte på när jag skrev rubriken till det här inlägget.
Jag har nämligen en annan teori om varför de faller och förmodligen kommer att fortsätta den vägen, och det är frågan om framtiden.
 
Befolkningen i framtiden kommer att bestå av s.k. millenials d.v.s. 80, 90 och 00-talister vars särdrag från tidigare generationer är individualism, att förverkliga sig själv och att sträva efter att göra med det man är intresserad av.
I sådana fall brukar inte frågan om exempelvis lön vara första prioritet. Detta gäller naturigtvis inte alla millenials men jag tror nog att många har frågat sig varför ska man göra saker, bara för att det är fritt att göra det trots att man kanske är halvbra på att göra det.
Eller knappt är intresserad exempelvis som att skaffa barn, bil, villa och hund. Varför ska jag ha högre lön när jag kan klara mig med den jag har.
Dom som kommer att helt ta över samhället har en gång i tiden blivit uppväxta med hundratals tv-kanaler, spel och internet, och därmed Youtube. Vi har sett att det finns andra sätt att leva och försörja sig på. Framför allt när det kommer till youtube, där de senaste åren har dykt upp användare som tjänar på sina videor och därmed på sin individualitet. Bloggare kan också tjäna sin inkomst på samma sätt.
Ta till exempel Isabella Löwengrip (Blondinbella) som visar upp sitt hem och sina kläder samtidigt som hon fortfarande får fler och fler följare som upptäcker hennes klädkollektioner. 
Detta möjlighetstänkande står i ganska stor kontrast till arbetartänkandet som i princip går ut på att programmera hjärnan att utföra en viss arbetsrutin på vardagar och vila på helgerna och ett antal semesterveckor varje år.
En Youtubekanal eller en blogg är därmed också ett projekt som är besläktat med att vara en egenföretagare. Plattformen i sig ger inte så mycket. Den fungerar mest som en reklampelare för dig och dina produkter som du ständigt uppdaterar, och som en inspirationskälla för andra människor.
 
Sen vet jag inte hur mycket millenials bryr sig om djupgående politik. När jag läser om yngre personer i runt 20-års åldern som säger att de håller på Socialdemokraterna så dyker det upp en fråga i min skalle, ser denna person det på ett djupgående eller kosmetiskt plan.
Tar denne person reda på hur politiken kommer att påverka framtiden eller låter denna person sig förföras av vackert tal eller politisk ideologi. I de flesta fall har folk i den åldern samma åsikt som föräldrarna vilket absolut inte är något konstigt.
Men min teori är att Socialdemokraterna inte kommer att vara ett parti för millenials. Dom kommer helt säkert finnas kvar som parti, men man kan nog säga att tiden är förbi då Tage Erlander var statsminister.
Antingen röstas det åt höger eller så bildas ett nytt parti som tar vara på framtida människors intressen.