RiverFlower

Krönikor från ett annat hörn av hjärnan

80-talisterna och framtiden

Kategori: Allmänt

Den vanligaste beskrivningen av en 80-talist är kräsen och bortskämd, vilket till en stor del är sant och ofta beror på curlande föräldrar. Vi växte upp med tecknade barnprogram på morgonen, tecknade barnprogram på kvällen och tecknade filmer på VHS band (formatet före DVD).
För de flesta som tog klivet in i arbetslivet väntade det nog en skarp kontrast till det bekväma studentlivet. Arbetsförmedlingen, försäkringskassan, CV, nya rutiner, krångliga regler, framtid, karriär, stress, psykisk ohälsa och gud vet vad. Mycket varierar från person till person av vad som kommer att ingå i livet, men frågan är: hur kommer vi att uppfostra nästa generation.
En stor del skaffade barn strax efter studenten och med tanke på vad jag själv har läst så kan det bero på undvikandet av neuropsykiska funktionshinder, inte alltid av förakt för dessa utan för att barnet inte ska bli mobbat och hamna i utanförskap.
Det finns troligtvis lika mycket uppväxtvarianter som det finns nyanser och alla som skaffar barn får uppfostra efter egen förmåga
 
Eller: att curla eller inte curla, det är valmöjligheten
Kommentera inlägget här: